Cruisen

Voordelen:
Een cruise kan heerlijk ontspannen zijn. U pakt eenmaal uw koffer uit en uw varend hotel brengt u naar vele bestemmingen. De graad van “verwennerij” aan boord is hoog. Het eten is meestal van een goede kwaliteit, daarnaast zijn er meer en meer  specialiteiten restaurants, waar wel een toeslag voor wordt gevraag. Er is veel vertier aan boord, zoals shows, volgen van cursussen-fitness en Spa faciliteiten etc. Op de grotere schepen is een volledig medisch team aanwezig, wat voor de oudere passagiers vaak een geruststellende gedachte is. Op een aantal schepen is het zelfs mogelijk een nierdyalise  te ondergaan.

Op een beperkt aantal, veelal nieuwere schepen, zijn voorzieningen voor rolstoel gebruikers. Dit alles impliceert overigens niet, dat cruisen alleen bestemd is voor oudere  personen. Meer en meer ontdekken jongere reizigers de voordelen van een cruise.  Ook gezinnen met kinderen kunnen heel goed een cruise boeken, aangezien er op  vele cruiseschepen speciale kinderprogramma’s zijn. Voor de allerkleinste is er  veelal  de mogelijkheid tot kinderopvang aan boord. In alle gevallen is het  echter belangrijk, om een schip en rederij te kiezen die bij u past.

Bij elke aanleghaven kun je van boord gaan en op eigen houtje, of met een georganiseerde tour, de betreffende omgeving verkennen. Deze georganiseerde tours zijn aan boord te boeken, doch zijn in de regel nogal vrij prijzig. In vele havens zijn er echter mogelijkheden te over, om zelf iets te ondernemen.

Voor mij zijn het droom vakanties, iedere morgen in een ander land wakker worden……