Aventures with the Costa Deliziosa

n samenwerking met de directie van de Italiaanse rederij Costa Cruises stelden wij een unieke cruise per 5-sterren Costa Deliziosa samen naar de mooiste delen van Arabië. Maak kennis met de Arabische wereld en vaar mee vanuit Dubai naar de hoofdstad van het mysterieuze Oman: Muscat. Struin door de kleurrijke Muttrah souk of bezoek het oude stadscentrum met het Al Alam paleis van de Sultan. Vervolgens door naar de ongerepte schoonheid en prachtige stranden van Fujairah, waarna we een dag later in Abu Dhabi aanmeren. Geniet hier van de vele prachtige parken en weelderige tuinen waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. Via Bahrein keren we terug naar het fascinerende Dubai, waar u de laatste dag vrij te besteden heeft. Dubai is een mix van traditie en westerse en moderne cultuur en architectuur. Bezoek hier de smalle straatjes met authentieke, kleurrijke souks in de Arabische wijk Deira of bewonder het hoogste en modernste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa (828 meter). U boekt deze cruise tegen echte last-minute prijzen, inclusief comfortabele vliegreis vanaf Amsterdam, transfers én alle maaltijden aan boord. Maar wees snel, vol = vol!

U vaart met de Costa Deliziosa, die op 5 februari 2010 officieel in de vaart is genomen. Dit elegante en nieuwste 5-sterren schip is het zusterschip van de Costa Luminosa, die in 2009 in de vaart is genomen.

De Costa Deliziosa onderscheidt zich doordat er relatief weinig hutten aan boord zijn t.o.v. de omvang van het schip. Dit betekent dat er veel ruimte is gebruikt voor extra faciliteiten die het cruisen nog aangenamer maken. U ziet dit bijvoorbeeld terug in het prachtige en ruime theater, dat is ingericht met de modernste (licht)technieken. Maar ook de Samsara Spa is bijzonder groot (3.500m2!) en is voorzien van sauna’s, whirlpools en fitnessruimte. Alle denkbare wellness mogelijkheden vindt u in deze spa. Op het bovenste dek van de Costa Deliziosa bevindt zich in het midden één van de twee zwembaden. Hierbij is uniek dat middels een uitschuifbaar dak, afhankelijk van de weersomstandigheden, altijd gezwommen kan worden. Tevens vinden hier diverse optredens en andere activiteiten plaats. ’s Avonds kunt u heerlijk dineren in één van de 4 restaurants. De keuken van Costa wordt geroemd en onderscheidt zich t.o.v. andere rederijen door de grote variatie en goede kwaliteit. Na het dineren kunt u terecht in één van de 11 bars voor een heerlijke cocktail of een goed glas wijn.

Voor nog meer vermaak biedt het schip een heuse 4D-bioscoop, uniek in de cruisewereld! Aan boord vindt u tevens een discotheek die verdeeld is over 2 verdiepingen. Hypermodern met de nieuwste geluid- en beeldtechnieken zoals een immens grote tv-wall. Waag tevens een gokje in het casino, of leef u uit op het sportterrein of het jogging- en rollerskateparcours. Costa Cruises was de rederij die een heuse Formule 1 simulator introduceerde. Een unieke belevenis waarbij u in een echte formule 1 auto zit en u naar keuze een rit kan maken over één van de bekende circuits. Ook de golfsimulator moet u beleven. U kunt hier zelfs golflessen nemen. Aan boord is ook een grote collectie kunst te vinden, die u door heel het schip terug vindt. Tevens vindt u op het schip diverse boetiekjes, een internetpunt en een bibliotheek.

De Costa Deliziosa is 294 m lang en 32,25 m breed en beschikt over 12 dekken. Het laadvermogen van het schip is 92.600 ton, een snelheid van 21,6 knopen en een topsnelheid van 23,6 knopen.
Uw hut
U verblijft in een 2-persoons binnenhut met een badkamer met douche en toilet, föhn, airco, tv, telefoon, kluisje en minibar. Tegen een toeslag is het tevens mogelijk een buitenhut of een buitenhut met balkon te boeken. U heeft de keuze tussen een binnenhut cat I1-I2 gelegen op dek 4, 5 en 6 of binnenhut cat. I3-I4 gelegen op dek 1, 7 en 8. De buitenhutten cat. E1-E2 liggen op dek 1, 4, 6 en 7. De buitenhutten met balkon cat. B1-B4 liggen op dek 4, 5 en 6 en buitenhut met balkon cat. B5-B8 ligt op dek 6 en 8. In incidentele gevallen kunnen de buitenhutten en buitenhutten met balkon vanwege de sloepen een belemmerd zicht hebben. Costa Cruises bepaalt de indeling van de hutten. U kunt hier geen voorkeur voor aangeven.
Verzorging
U verblijft aan boord van het cruiseschip op basis van volpension, inclusief alle maaltijden

Bekijk hier alle foto’s en filmpjes