Ibiza

Ibiza (CatalaansEivissa) is een Spaans eiland in de Middellandse Zee met een oppervlakte van 575 km². Het is één van de Pitiusen en maakt deel uit van de Balearen. De belangrijkste plaatsen zijn Ibiza Stad en Sant Antoni de Portmany. Ibiza is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen: Majorca en Minorca liggen oostelijker, en het kleinere Formentera ligt ten zuiden van Ibiza.

De Catalaanse naam is EivissaIbiza is de Castiliaanse naam. In Nederland wordt Ibiza gewoonlijk uitgesproken als [ibit͡sa]?, waarbij de z klinkt zoals in het woord pizza. In het Spaans wordt deze letter uitgesproken als een stemloze dentale fricatief (de th in het Engelse woord think). Ibiza werd in 1235 op de Moren veroverd door Jacob I (Jaume I).

Het eiland is een populaire vakantiebestemming onder jongeren, voornamelijk als gevolg van het drukke nachtleven op het eiland. Jaarlijks trekken DJ’s met een grote reputatie naar Ibiza om zich dikwijls de hele zomer te verbinden aan één discotheek. DJ Tiësto, al meerdere malen uitgeroepen tot beste DJ van de wereld draaide een hele zomer op maandag in een discotheek. In navolging van DJ Tiësto reisde ook Armin van Buuren, in 2007, 2008, 2009, 2010 en 2012 uitgeroepen tot beste DJ ter wereld, af naar Ibiza met een exclusieve verbintenis. Sa Caleta is een plaats waarvan de Fenicische nederzetting deel uitmaakt van het Werelderfgoed.

Kom kijken naar mijn foto’s

IMG_8374

IMG_8413

 

IMG_8367