IVN NMA fietstocht

Zondagmiddag 26 juli organiseerde onze IVN weer een bijzondere excursie. Deze keer is een fietstocht van zo´n 25 kilometer uitgezet ten westen en zuidwesten van Lochem. De tocht startte ook in Lochem en ging via het Grote Veld met z’n heide en bosgebieden naar de vruchtbaardere gebieden langs de Berkel. Het pittoreske Almen ligt vervolgens op de route. Dan komen Ehzerwold en het Twente kanaal en gaat het richting Klein Dochteren.

Net als bij de maandelijkse wandelingen gingen er ook nu verschillende deskundige natuurgidsen mee van onze IVNafdeling Noord-Midden Achterhoek. Zij gaven onderweg nadere uitleg. Bijvoorbeeld over het Grote Veld, waarbij het woord ‘veld’ van oudsher naar een heideveld verwijst.

In de buurt van het Staringkoepeltje was er een pauze. Bij voldoende animo kon dat dan nog te voet en via het veer bezocht worden. De fietstocht voerde daarna via het coulissenlandschap weer terug naar de startplek in Lochem.
Tijdens de stop was er ook koffie of thee à 50 cent pp. Deelname was gratis, maar een vrijwillige bijdrage werd op prijs gesteld. Aanmelden was niet nodig.
De tocht startte om 14.00 uur bij eetcafé de Zonnebloem, Zutphenseweg 103, 7241 SC Lochem en duurde ongeveer drie uur.

Kijk hier naar de foto’s 

Sassafras Albidum

IMG_1473