IVN wandeling rondom de Belten

We gingen zondag 10 februari wandelen  door het bosrijk gebied rondom De Belten, tussen Lochem en Vorden. We starten zoals  gewoonlijk om 14:00 uur. Startpunt: vanuit het kruispunt van de Vordensebinnenweg en de Galgengoorweg  op de grens van Lochem met Vorden.

Op Pinetum “de Belten”…….. is een immense verzameling van duizend verschillende soorten en variëteiten coniferen, in een prachtige collectie bijeengebracht op het terrein van het landgoed “de Belten” in Vorden. Geniet van deze altijd groene bomen tijdens  een mooie wandeling. Het woord  Pinetum is afgeleid van Pinus, dennenboom. Een boom die kegels draagt zoals die vele andere kegeldragers (coniferen) die de natuur kent.

Particuliere verzameling van verschillende coniferen – herkomst uit vele landen – opgestart in 1961 gelegen op een glooiend terrein van bijna 2 ha,  ingebed in het landgoed “de Belten”. Rond duizend verschillende soorten en cultivars. Oase van rust en groen, vijver, veel vogels, verborgen pareltje in de Achterhoek.

Het pinetum is in principe het gehele jaar tot zonsondergang open voor belangstellenden, maar een telefoontje vooraf naar 0575-556262 of 0575-470724 wordt gewaardeerd. Rondleidingen kunnen op verzoek worden verzorgd. Het Pinetum is in principe gratis toegankelijk zij het dat een vrijwillige bijdrage in het nestkastje bij het toegangshek op prijs gesteld wordt.Voor rondleidingen wordt een vergoeding van €2,50 p.p. gevraagd.

Onderstaande foto’s laten zien hoe mooi het daar is

IMG_5032IMG_4990