Citywalk in Paramaribo

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en de grootste stad van het land met ongeveer 250.000 inwoners. Er zijn geen grote musea, parken of bezienswaardigheden, maar de sfeer van de stad is geweldig om te ervaren. De ochtenddrukte van alle mensen die naar hun werk gaan, de zondagochtend op het Onafhankelijkheidsplein, de winkels in de stad, de historische gebouwen, Fort Zeelandia en de verschillende wijken met ieder hun eigen karakter, zijn een bezoek waard.

Praktische tips die het bezoek aan de stad aangenamer maken:
Als u er echt opuit gaat, koop dan een detailkaart van Paramaribo. De kaart kost ongeveer 15 SRD en is te koop bij o.a. Ready Tex en Vaco. Blijft u in het centrumgebied, dan is het voldoende om het kleine gratis kaartje van het Tourist Information Centre of uw hotel te gebruiken.
Neem altijd een paraplu mee tegen regen en zon.
Neem de tijd om veel te drinken en te eten. Probeer te slenteren en een ‘no span’ houding te hebben. Op straat kunt u bij verschillende snackbars en kleine zaakjes broodjes kopen, bara’s, roti’s, een portie nasi of bami. Probeer het uit. Let er wel op dat de spullen in de vitrine er vers uitzien. Ook de Chinese supermarkten hebben lekkere chips en flesjes frisdrank. Neem gerust schaafijs als een lekkere dorstlesser. Als u langzaam loopt en beweegt, ziet u meer van de stad en de mensen.
Wees actief in de vroege ochtenduren en na 16.00 uur in de middag. Gebruik de middag om uit te rusten op uw kamer, in uw appartement of pak een terrasje met schaduw. U heeft op die manier meer aan de dag en kan meer genieten.

Loop maar even mee en geniet

IMG_0299IMG_0291IMG_0205